Гемоглобин неліктен төмендейді?

  • Кез келген жағдай барысында қан жоғалту;
  • Дұрыс тамақтанбау (тойып тамақ ішпеу, вегетариандық тамақтану салты);
  • Темекі шегу, алкогольді ішімдікке үйір болу;
  • Жиі қан доноры болу.
Қандағы гемоглобин деңгейінің төмендеу белгілері:

  • Адам тез шаршайды;
  • Түрі бозарады;
  • Терісі жиі құрғайды;
  • Жиі бас ауруына шалдығады;
  • Ұйқысыздық.
Гемоглобин деңгейін көтеру үшін келесі тағам түрлерін жеген пайдалы:
  • Сиыр еті қосылған қарақұмық ботқасы;
  • Жаңғақ:
  • Қызыл алма;
  • Анар не анар шырыны;
  • Шабдалы;
  • Шикі сәбіз;
  • Қызылша шырыны;
  • Халуа;
  • Мейіз не жаңғақ қосылған бал;
  • Аскорбин қышқылы (дәрумен).

Бұл тағам түрлерін тұтынумен қатар, таза ауада да көбірек серуендеу қажет. Себебі, таза ауамен тыныстаған кезде қан айналым жүйесі оттегімен толығады. Сондай-ақ, бұл уақытта келесі тағамдардан тартына тұрған абзал:

  • Сүт өнімдері;
  • Кофе;
  • Шай;
  • Құрма;
  • Газды сусындар.

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

*

This section (Read Next) requires plugin WP Post Blocks installed and activated

Contact Us